IOT ERP ÇÖZÜMLERİ

İnternet ile donatılmış olan nesneler gün geçtikçe artıyor ve daha yaygın bir hale geliyor. 2016 yılında, akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarları saymazsak, 6,5 milyar ile 9 milyar arasında cihazın internete bağlı olduğu tahmin ediliyordu. Bu yılı sonlandırdığımızda ise bu sayının kayda değer biçimde arttığını göreceğiz. Hatta tahminlere göre 2020’de bu cihazların sayısı 50 milyara ulaşacak.
Her yeni gün daha fazla veri toplanıyor ve daha fazla veri analiz ediliyor. Bu verilerin anlamlandırılarak sistemlerinize entegre edilmesi gerekiyor.Nesnelerin İnterneti, ERP teknolojisi açısından büyük bir potansiyel içeriyor. Hiçbir insan etkileşimi olmadan internet bağlantılı algılayıcı ve cihazlar sayesinde yeniden siparişler, tedarik ve stok gibi konularda işletmenin ERP’sine anbean bilgi transferi yapılarak planlama anlık güncellenebiliyor. Örneğin imalat noktasında, insan gereksinimini ortadan kaldırıp sensörler vasıtasıyla makinelerin onarım ihtiyaçları tespit etmek, üreticilere uyarı ve bildirim göndermek mümkün. Açıkçası Nesnelerin İnterneti, masaya tonlarca yeni veri getiriyor. Bu verilerin ERP yazılımlarıyla eşleştirilmesi ve yeni bilgi akışının sistemlere entegre edilmesi gerekli. Halihazırda özellikle yurt dışındaki çok sayıda şirket, IoT teknolojilerinin yarattığı avantajları iş süreçlerine dahil etmek için testler yapıyor. İmalat, satış ve müşteri hizmetleri noktasında komplikasyonları minimuma indirmek, şirketlerin bu yeni teknolojiye geçişinde kritik önem taşıyor. Bu yüzden ilk denemelere başlayan öncü firmalar, IoT’yi ERP’ye aşamalar hâlinde entegre ederek yol alıyor.

Mekândan ve insandan bağımsız olarak şirketlere makinelerinin operasyonlarını görüntüleme ve takip imkânı sunan Nesnelerin İnterneti, ERP’yi sadece kayıt fonksiyonu olan bir sistemden, tüm üretimi yöneten akıllı bir asistana dönüştürerek iş zekası noktasında yeni ve gelişmiş fırsatlar yaratıyor. Bu yeni dünyada, şirketler ERP üzerinden elde ettikleri verilerle, yeni açılımlara ve hedeflere daha keskin isabetle ilerliyor.

ATİKER ERP

Endüstri 4.0 kavramı, endüstri kullanılan cihazların birbiriyle iletişim kurarak yapılan iş adımlarının daha hızlı yapılması, oluşan arızaların cihazlar tarafından bildirilmesi, hammadde siparişini cihazın kendisinin vermesi ve cihazlardan gelen verilerin istenilen yerlerden izlemesine olanak sağlayan endüstri devrimidir. Üretim istasyonlarından gelen verileri kablosuz ağ teknolojileri ile istediğiniz yere getiriyoruz. Üretim tesisinizin son durumunu ister telefonunuzdan, ister tablet ve bilgisayardan anlık olarak görebilirsiniz. Akıllı veri toplama ve nesnelerin interneti teknolojilerini kullanan yeni nesil tasarımlarımızı bu kapsamda geliştirerek AtikİM İmalat Yönetimi ile entegre ediyoruz. 

SAP BUSİNESS ONE

SAP Business One, küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerinin uçtan uca tüm işlemleri verimli hale getirmesine, anında ve eksiksiz bilgi edinmesine ve kârlı bir büyümeyi hızlandırmasına olanak sağlayan, eksiksiz bir iş yönetimi uygulamasıdır. SAP Business One size, tek bir sistem aracılığıyla gerçek zamanlı bilgilere anında erişme olanağı sağlar. SAP Business One, ERP erişim noktanız olarak görev yapan, kullanımı kolay bir arayüzün yanı sıra, dahili ve harici veri kaynaklarına yönelik standart arayüzler, avuçiçi bilgisayarlar ve diğer analiz araçlarını içerir. SAP Business One, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlerin ihtiyaçlarını ve karşılaştıkları zorlukları çözmeye yönelik tasarlanmış yeni nesil bir iş çözümüdür.

 IOT ve erp PROJELERİNİZ
 İçİn Bİzİ Arayınız


 MÜŞTERİ HİZMETLERİ 
0( 222 ) 221 10 10